Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011



Χάλκινο μετάλλιο για τον έλληνα πρωταθλητή στο 4ο Διεθνές Τουρνουά ελευθέρας πάλης, στο Yakutsk της Ρωσίας. Η διοργάνωση που έχει θεσμοθετήσει και διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ρωσική Ομοσπονδία Πάλης στη μνήμη του μεγάλου προπονητή της ελευθέρας Dmitry Korkin.
Επιστρέφοντας από τη Ρωσία ο Ιωάννης Αρζουμανίδης μας αποτυπώνει σε λίγες σειρές τις εντυπώσεις του και την εμπειρία του από τη συμμετοχή του σε αυτό το τουρνουά.
   «Αγώνες στη Δημοκρατία της Σάχα - Γιακουτεία Η υποδοχή ήταν πολλή θερμή. Η φιλοξενία αρίστη. Το γήπεδο κατάμεστο από κόσμο. Υπερυψωμένες παλαίστρες
Το Άθλημα της πάλης πολύ ψηλά.
Γενέτειρα του Βίκτωρ Λέμπεντεφ Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2010 και το 2011 στην κατηγορία των 55Kg.
Όλα τα έξοδα ήταν καλυμμένα από τη ρώσικη ομοσπονδία καθώς είχαμε προσωπική πρόσκληση.
Σε τέτοιες αρένες βλέπεις πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η κερκίδα».
Ο κος Σωτηριάδης Κωνσταντίνος προπονητής του Ιωάννη Αρζουμανίδη μας δίνει κάποια στοιχεία σχετικά με την συμμετοχή του Αρζουμανίδη  σε αυτό το τουρνουά:
«Ήταν μια συμμετοχή της τελευταίας στιγμής, υπήρχε ιδιαίτερη πρόσκληση με κάλυψη όλων των εξόδων (εισιτήρια, βίζα, διαμονή, διατροφή) από την Ρώσικη ομοσπονδία με παρέμβαση του Αλεξανδρίδη Χρηστάκη.
Ο Γιάννης αγωνίστηκε και κέρδισε στον πρώτο γύρο τον αθλητή από την Λευκορωσία (2-0), στην συνέχεια ηττήθηκε από τον ρώσο αθλητή (2-0) και στον αγώνα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου κέρδισε τον άλλο Ρώσο αθλητή της κατηγορίας με (2-1)
Η συμμετοχή μας είχε κυρίως σκοπό την ψυχολογική ανάταση του Αθλητή, έμεινα αρκετά ικανοποιημένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την εμφάνιση του αθλητή, (δεδομένου και την διαφορά ώρας με την Ελλάδα +7 ώρες), συνεχίζουμε σε αυτό το ρυθμό με στόχο την απόκτηση ενός εισιτηρίου που οδηγεί στους ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012».   









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου